Het coronavirus: deze maatregelen nemen wij (update)

"Alleen samen krijgen we corona onder controle." Deze zin uit de campagne van de Rijksoverheid hebt u vast wel voorbij zien komen. Ook wij doen ons best om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Omdat onze medewerkers vaak over de vloer komen bij onze huurders, kiezen wij ervoor om de maatregelen in onze dienstverlening aan te scherpen. Wat dat voor u betekent, leest u hieronder.

Kan ik nog contact opnemen met Wierden en Borgen?

Het Woonpunt is telefonisch en per mail gewoon bereikbaar op de normale openingstijden. Ons kantoor is momenteel gesloten voor bezoek. Wilt u toch langskomen? Maak dan telefonisch een afspraak door te bellen naar (050) 402 3750. Zakelijke afspraken kunnen zich telefonisch melden bij degene waarmee de afspraak is gemaakt.

Gaat mijn geplande reparatie door?

Bekijk de strip onderaan de pagina voor onze werkwijze bij reparatieverzoeken.

Ik ben woningzoekende, gaat mijn bezichtiging door?

In principe laten we alle verhuuractiviteiten doorlopen. Bezichtigingen gaan ook in bewoonde staat door, maar kunnen in overleg worden verplaatst als een van de partijen hier de voorkeur aan geeft. Aanvragen voor woningruil nemen we sinds 11 mei weer in behandeling.

Maatwerk voor projecten

Daarnaast bekijken we per project of geplande werkzaamheden, keukentafelgesprekken en bewonersbijeenkomsten door kunnen gaan. We houden rekening met de landelijke voorschriften. Waar nodig passen wij onze werkwijze aan. Als er wijzigingen plaatsvinden in de planning van werkzaamheden aan uw woning, dan stellen we u daarvan op de hoogte.

Betalingsproblemen door het coronavirus?

De landelijk getroffen maatregelen rondom het coronavirus treffen veel mensen op financieel gebied. Maakt u zich zorgen dat u de huur niet meer kunt betalen omdat u geen, of minder, inkomen ontvangt? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Samen zoeken we naar een passende oplossing. Wij zijn telefonisch bereikbaar op (050) 402 3750. Om de inkomstenterugval voor zelfstandigen op te vangen heeft het kabinet meerdere regelingen getroffen. U kunt op de website Het coronavirus: check hier je regelingen een overzicht van de regelingen vinden. Als zzp-er kunt u mogelijk ook via de gemeenteaanspraak maken op Bijzondere Bijstand Zelfstandigen (BBZ). De betreffende instanties dient u zelf te benaderen.

Nibud Geldkrant special

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) heeft vanwege de coronacrisis een speciale online editie van de Nibud Geldkrant uitgebracht: de Geldkrant-special Minder inkomen. Met de krant biedt het Nibud handvatten aan mensen die als gevolg van de corona-uitbraak met een (sterke) daling van hun inkomen hebben te maken. Geïnteresseerd in de krant? U leest de speciale editie van de geldkrant op de website van Nibud.

Verdere maatregelen

Naast bovenstaande maatregelen volgen wij de adviezen van het RIVM op:

  • Geen handen schudden
  • Voldoende afstand bewaren van elkaar (ca. 1,5 meter)
  • Regelmatig handen wassen
  • Gebruik van papieren zakdoekjes
  • Niezen en hoesten aan de binnenzijde van de elleboog
  • Onze medewerkers werken waar mogelijk vanuit huis

Overzicht