Tooltip content here Menu

Woningaanbod in Stedum verbreedt met bouw 14 sociale huurwoningen op Nij Nittersum locatie

Geplaatst op donderdag 17 oktober 2024

De bouw van 14 sociale huurwoningen op de Nij Nittersum locatie in Stedum is gestart. Op deze locatie stonden 16 woningen van Wierden en Borgen. In 2023 zijn die woningen gesloopt. We laten hier 9 levensloopbestendige woningen en 5 kleine gezinswoningen terugbouwen. De verwachting is dat dit gaat zorgen voor doorstroming binnen het dorp. In het voorjaar van 2025 zijn de woningen klaar.  

Ontwerp met knipoog naar voormalige woningen

Het ontwerp voor de woningen is tot stand gekomen samen met Dorpsbelangen Stedum en de gemeente Eemsdelta. Er is hierbij rekening gehouden met de bestaande bouw in de nabije omgeving. Directeur-bestuurder van Wierden en Borgen, Matthieu van Olffen, is blij met het ontwerp: “Met Nij Nittersum bouwen we een duurzaam en modern gebouw met een knipoog naar de voormalige woningen die hier stonden. Het ontwerp draagt bij aan de samenhang van belangrijke kernen in het dorp.” Specht Architecten heeft hier vooraf onderzoek naar gedaan. Aan de hand van dit onderzoek is de positie van het gebouw bepaalt. Zo versterkt het ontwerp de zichtlijnen vanuit de dorpskern en verbindt het de groene zones in het dorp.

Komst woningen belangrijk voor Stedum

Ook de gemeente Eemsdelta is blij dat de bouw is gestart. Wethouder Annalies Usmany-Dallinga benadrukt het belang van de woningen voor het dorp: “De woningen brengen een toevoeging in het type woningaanbod in Stedum en zijn een impuls voor het dorp." De ruimte rondom de woningen gaat de gemeente inrichten. Zo komen er nieuwe bomen en paden.

Impressie Nieuwbouw Nijnittersum 1
Bouwbord Met Impressie Op Bouwlocatie Nij Nittersum

Milieuvriendelijke materialen en energiezuinige woningen

Aannemer Jorritsma Bouw gaat de woningen in Houtskeletbouw (HSB) bouwen. Dat draagt bij aan een duurzame en energiezuinige constructie. Verder zijn er ook andere duurzame keuzes gemaakt, zoals het gebruik van milieuvriendelijke materialen en energie-efficiënte installaties. Directeur Wonen van Jorritsma Bouw, Henk Rozema: “Met dit nieuwbouwproject streven we naar een perfecte balans tussen duurzaamheid, comfort en esthetiek, waarbij we de wensen van de klant en toekomstige bewoners centraal stellen.”