Tooltip content here Menu

Vergoeding voor huurders die wachten op versterking woning

Geplaatst op woensdag 4 september 2024

Huurders die nog in de versterking zitten of die nog wachten op de versterking van hun woning, krijgen een eenmalige vergoeding van 2.500 euro. Dat staat in de uitwerking van maatregel 16 van Nij Begun. Nij Begun is de kabinetreactie op de parlementaire enquête aardbevingen Groningen.

De vergoeding is zowel voor eigenaren als voor particuliere- en corporatiehuurders. De vergoeding is voor de overlast die het lange wachten en de onzekerheid hebben veroorzaakt. De vergoeding wordt alleen uitgekeerd als de eigenaar van de woning vanaf 25 april 2023 een versterkingsbesluit of besluit op norm van de NCG heeft ontvangen of daarop nog wacht.

Huurders van Wierden en Borgen krijgen een brief

Alle huurders van Wierden en Borgen die recht hebben op deze vergoeding vanuit het Rijk, worden hierover per brief geïnformeerd. De vergoeding wordt aan het einde van het jaar uitbetaald door Wierden en Borgen. Deze huurders ontvangen dit bedrag automatisch op hun rekening. Zij hoeven hiervoor geen aanvraag in te dienen.

Huurders die dit betreft, ontvangen dit najaar een brief van Wierden en Borgen met meer informatie.

Veelgestelde vragen

Als de huurder vanwege schulden een bewindvoerder heeft die geldzaken verzorgt. Hoe gaat het dan?

De vergoeding wordt overgemaakt op de bankrekening waar maandelijks de huur van wordt betaald. Als het bankrekeningnummer van de bewindvoerder is, wordt het daarnaar overgemaakt. In overleg met de huurder maakt bewindvoerder de vergoeding over naar de hoofdhuurder.