Tooltip content here Menu

Rosan is dolblij met haar eerste eigen huis

Geplaatst op woensdag 14 augustus 2024

Eind januari kreeg Rosan Klemann (23) de sleutel van haar eerste eigen huis. Een klein hoekhuisje met een tuin in Middelstum. Een beetje spannend was het wel om uit huis te gaan, maar nu vindt ze het vooral leuk. Gelukkig zijn haar moeders wasmachine én de volleybalvereniging nog steeds dichtbij.

Rosan woonde samen met haar moeder in Bedum. Toen ze 18 jaar was, schreef ze zich in bij Wierden en Borgen voor een huurhuis. “Je moet toch ooit uit huis”, zegt ze. “Sinds een jaar was ik actief op zoek. Toen ik deze woning mocht bezichtigen, voelde dat meteen goed. Ik zag mezelf er al wonen.”

Volwassen

Ze gaf de muren een ander kleurtje en trok erin. In het begin moest ze wel een beetje wennen. “Je moet alles zelf doen. Boodschappen doen, schoonmaken en rekeningen betalen. Ineens ben je volwassen.” Ook moest ze wennen aan de geluiden in huis, want er zitten veel vogels op het platte dak.

Veel ruimte

Nu ze er woont, vindt ze het hartstikke leuk. “Ik heb best veel ruimte. Er is een grote slaapkamer, en van de kleine heb ik mijn kledingkamer gemaakt. Ik ben natuurlijk wel een meid”, lacht ze. Ook met de tuin is ze blij. “Ik moet nog wel een grasmaaier kopen. En een nieuwe schutting, want die staat op instorten.”

Top!

Dat Middelstum dicht bij Bedum ligt, vindt Rosan een voordeel. “Het is zelfs op de fiets nog te doen”, zegt ze. En naar het Zonnehuis in Zuidhorn, waar ze werkt als verzorgende IG, is het 25 minuten rijden. Toen ze op een vrijdag thuiskwam uit haar werk, had ze lekkage. “Ik meldde het meteen bij Wierden en Borgen en binnen een uur waren ze er om het op te lossen. Dat was top!”

Bron: dit artikel komt uit de Op Stee van juni 2024.

MJJ 20240425 Rosan 9
MJJ 20240425 Rosan 3