Huurwoning kopen

Wilt u uw huurwoning kopen? Neem dan contact met ons op. We zoeken voor u uit wat de mogelijkheden zijn.

Vraag en antwoord

Ik heb een woning van jullie gekocht en ik heb daar een klacht over. Wat kan ik doen?

Stuur uw klacht per e-mail of post naar ons toe. Leg duidelijk uit waarom u ontevreden bent, zodat wij weten wat het probleem is. Als wij uw klacht hebben ontvangen, nemen we contact met u op.

Kan ik de woning die ik huur ook kopen?

In sommige gevallen is dat mogelijk. Heeft u belangstelling? Neem dan contact met ons op. Wij bekijken dan of uw woning in aanmerking komt voor verkoop.

Ik kan mijn huurwoning kopen. Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij belangstelling voor het kopen van de woning geven wij uw gegevens door aan twee taxateurs. De taxateurs bellen u om een afspraak te maken voor de taxatie. Als de taxatierapporten bij ons binnen zijn, krijgt u een aanbieding van ons met de vaste koopprijs. Deze is niet onderhandelbaar.
Wilt u de woning kopen? Dan maken wij de koopovereenkomst voor u op. Dit is ook het moment om de financiering te regelen.

Kan ik als koper zelf een notaris kiezen?

Dat kan wel, maar wij geven de voorkeur aan onze vaste, lokale notaris. Deze notaris verzorgt namelijk de leveringsakte. Voor de hypotheekakte kunt u zelf een notaris kiezen. Maar omdat u de leverings- en hypotheekakte op hetzelfde moment ondertekent, is het eenvoudiger om ook de hypotheekakte bij onze notaris te regelen.

Waarom kan ik mijn huurwoning niet kopen?

Sommige woningen verkopen wij niet. Bijvoorbeeld omdat het karakteristieke woningen zijn. Ook willen we woningen hebben voor iedere doelgroep. Bepaalde woningen behoren tot onze kernvoorraad. Daarom is het niet altijd mogelijk om uw huurwoning te kopen. Wilt u een andere woning van ons kopen? Bel ons dan, wij helpen u graag.

Waar vind ik het aanbod van koopwoningen?

Deze woningen vindt u op www.funda.nl of op de website van de makelaar.

Kan ik onderhandelen over de koopprijs?

Nee, dat kan niet. Wij werken niet met vraagprijzen maar met vaste koopprijzen. De koopprijs bepalen wij aan de hand van het taxatierapport. Dit rapport stelt een onafhankelijk taxateur voor ons op. U betaalt een reƫle prijs op basis van de getaxeerde waarde. Als u het niet eens bent met de koopprijs kunt u uiteraard besluiten om de woning niet te kopen.

Ik heb een brief gekregen om mijn woning te kopen. Maar dat wil ik niet, wat nu?

U hoeft niets te doen. U mag uw woning gewoon blijven huren.

Kan ik een plattegrond van mijn koopwoning krijgen?

Ja, dat dat kan. Neem contact met ons op, dan sturen wij u de plattegrond van uw woning.