Huurcommissie

De Huurcommissie is een onafhankelijke landelijke organisatie. Zij doen uitspraak bij onenigheid tussen huurder en verhuurder. Bijvoorbeeld over de huurprijs, het onderhoud en servicekosten. Neem altijd eerst contact met ons op. We lossen het probleem graag samen met u op. Komen we er niet uit? Dan kunt u de huurcommissie inschakelen.

Vraag en antwoord

Met welke geschillen kan ik terecht bij de Huurcommissie?

Bent u het niet eens bent met de huurprijs of het onderhoud van uw woning? Of vindt u de servicekosten of de kosten voor nutsvoorzieningen te hoog? En komt u er in overleg met ons niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie inschakelen om een uitspraak te doen over uw probleem. Op de website van de huurcommissie vindt u alle informatie. De uitspraak van de Huurcommissie is bindend. Er zijn kosten verbonden aan het indienen van een geschil bij de Huurcommissie.

Ik heb een vrije huursector (geliberaliseerde) woning. Kan ik dan ook bij de Huurcommissie terecht?

De Huurcommissie kan alleen in de eerste 6 maanden van uw huurcontract de huurprijs en de onderhoudsstaat van de woning voor u controleren. Dit heet een toets aanvangshuurprijs. Meer informatie vindt u op de website van de huurcommissie.