Woningverbetering

Tijdens het planmatig onderhoud verbeteren wij vaak ook uw woning. Denk aan isolatie of het vervangen van een keuken of badkamer. Het plaatsen van dubbel glas of centrale verwarming is vaak mogelijk tegen een huurverhoging.

Vraag en antwoord

Komt mijn woning in aanmerking voor isolatie?

Isolatie zorgt ervoor dat de warme/koude lucht niet naar buiten/binnen kan en dat de lucht beter bewaard blijft. Het belangrijkste van isoleren is dat het in de winter warm blijft en in de zomer lekker koel. Er zijn verschillende manieren om de woning te isoleren. Bijvoorbeeld isolatie van de vloer, de spouwmuur, het dak en dubbel glas.

Wij isoleren woningen alleen tijdens planmatig onderhoud. U ontvangt vooraf bericht als wij uw woning gaan isoleren. De isolatie kan voor een huurverhoging zorgen. Hier staat wel een lagere energierekening tegenover.

Kan mijn keuken, badkamer of toilet worden vervangen?

Wij vervangen de keuken, badkamer en het toilet tijdens planmatig onderhoud. Keukens vervangen wij na een levensduur van 18 tot 24 jaar. Badkamers en toiletten vervangen wij na ongeveer 36 jaar. Is het onderhoud van uw keuken, badkamer of toilet erg slecht en wordt er op korte termijn geen planmatig onderhoud uitgevoerd? Neem dan contact met ons op. 

Kan ik centrale verwarming (CV) in mijn woning krijgen?

Ja, in sommige gevallen is dat mogelijk. U kunt een verzoek bij ons indienen. Wij onderzoeken dan of het mogelijk is om in uw woning een cv-ketel te plaatsen. Als blijkt dat het mogelijk is plaatsen wij een cv-ketel in uw woning. U betaalt wel een huurverhoging. Wij informeren u vooraf over de kosten.

Kan ik dubbel glas in mijn woning krijgen?

Ja, in sommige gevallen is dat mogelijk. U kunt een verzoek bij ons indienen om in de gehele woning, met uitzondering van klepramen, dubbel glas te plaatsen. Wij onderzoeken dan of dit mogelijk is. U betaalt wel een huurverhoging voor dubbel glas. Wij informeren u vooraf over de kosten. De huurverhoging berekenen wij op basis van de hoeveelheid te vervangen glas.