Fonds Klein Onderhoud

Een groot deel van het onderhoud en de reparaties doet onze Technische Dienst. Maar er zijn ook reparaties die uw eigen verantwoordelijkheid zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende kraan. Wat voor de één een simpel karweitje is, kan voor de ander een lastige klus zijn. Wij bieden u daarom de mogelijkheid om voor een klein bedrag per maand lid te worden van het Fonds Klein Onderhoud. Wij voeren deze reparaties dan kosteloos voor u uit. In het onderhoudsboekje, rechts onder Documenten, leest u wie waarvoor verantwoordelijk is.

Vraag en antwoord

Hoe meld ik mij aan en wat kost het Fonds Klein Onderhoud per maand?

Neem telefonisch contact met ons op, wij melden u dan aan voor het Fonds Klein Onderhoud (FKO).

U betaalt € 3,60 per maand voor het FKO. We stellen dit bedrag jaarlijks opnieuw vast, aan de hand van de totale kosten van het FKO in het afgelopen jaar.

Als u direct bij het tekenen van de huurovereenkomst deelneemt, betaalt u geen extra kosten. Besluit u later deel te nemen? Dan betaalt u eenmalig € 40,-.

Ben ik lid van het Fonds Klein Onderhoud?

Huurde u al voor 1 juni 2017 een woning van in de stad Groningen? Dan bent u automatisch lid van het Fonds Klein onderhoud. Bent u huurder vanaf 1 juni 2017 of later? Dan kiest u zelf of u lid wilt worden van het Fonds Klein Onderhoud.  

Huurders van het WAD gebied kiezen altijd al zelf of ze lid zijn van het Fonds Klein Onderhoud. Dit is terug te vinden in het huurcontract.

Kunnen jullie het klein onderhoud voor mij doen?

Ja dat kan. Denk aan reparaties aan scharnieren of sloten van binnendeuren, het vervangen van een kraan of vastzetten van een stopcontact. U wordt dan lid van het Fonds Klein Onderhoud. U betaalt hiervoor € 3,60 per maand.
Bent u geen lid? Dan bent u zelf verantwoordelijk voor het klein onderhoud in uw woning.

Welke reparaties doen jullie als ik deelneem aan het Fonds Klein Onderhoud?

Denk aan reparaties aan scharnieren of sloten van binnendeuren, het vervangen van een kraan of vastzetten van een stopcontact.