Afrekening servicekosten

Betaalt u servicekosten? Dan krijgt u ieder jaar voor 1 juli een afrekening van ons. In deze afrekening verrekenen wij uw maandelijkse voorschot met de werkelijke kosten. Soms krijgt u geld terug en soms vragen wij u bij te betalen.

Vraag en antwoord

Wanneer ontvang ik de afrekening servicekosten?

U ontvangt de afrekening elk jaar voor 1 juli. U krijgt de afrekening voor de periode dat u in het voorgaande jaar in de woning woonde.

Ik heb niet het hele jaar in mijn huis gewoond. Moet ik voor een heel jaar betalen?

Nee, we berekenen alleen servicekosten over de periode dat u de woning heeft gehuurd. Als de huurovereenkomst eindigt, stopt ook de betalingsverplichting. De afrekenperiode ziet u op de jaarlijkse afrekening.

Ik heb een afrekening servicekosten ontvangen. Waarom krijg ik een afrekening?

U betaalt elke maand een voorschot voor de servicekosten. Eén keer per jaar rekenen we deze servicekosten af. Op de eindafrekening staat een overzicht van de kosten en de voorschotten die u betaald heeft. Als u teveel voorschot heeft betaald krijgt u geld terug. Als de totale servicekosten hoger zijn dan het voorschot dat u heeft betaald dan moet u bijbetalen.

Waarom rekenen jullie de servicekosten één keer per jaar af?

Wij ontvangen van onze leveranciers één keer per jaar de afrekening. Die rekeningen zijn de basis voor de afrekening van uw servicekosten. De nieuwe voorschotten berekenen wij op basis van nieuwe prijzen die onze leveranciers aan ons doorgeven.

Waarom betaal ik administratiekosten over de afrekening servicekosten?

Wij maken kosten voor bijvoorbeeld het opstellen, boeken en betalen van facturen. Het opstellen van de afrekeningen, het berekenen van verdeelsleutels en het opmaken van een voorstel met nieuwe voorschotten servicekosten. Ook beantwoorden wij vragen over de afrekeningen. Een deel van die kosten berekenen wij aan u door.

Ik heb de huur opgezegd. Wanneer krijg ik de afrekening servicekosten?

De servicekosten over het voorgaande jaar rekenen wij voor 1 juli van het nieuwe jaar met u af. U ontvangt de afrekening van de servicekosten op uw nieuwe adres.

Wanneer verandert het voorschotbedrag van de servicekosten?

Als de kosten van leveringen en diensten lager of hoger worden passen we het voorschot voor de servicekosten aan. Zo voorkomen we dat de jaarlijkse afrekening te veel afwijkt van de betaalde voorschotten. We passen de servicekosten jaarlijks aan. U ontvangt hiervan automatisch bericht.

Ik heb geen geiser meer en toch staat er een boiler of geiser op de afrekening. Hoe kan dat?

In de afrekenperiode heeft u centrale verwarming gekregen of de warmwatervoorziening van uw combi-ketel is aangesloten / geactiveerd. U betaalt nog wel voor de maanden dat u nog een geiser of boiler had.

Kan ik de uitbetaling van de servicekosten op mijn eigen bankrekening krijgen? De huur wordt door een instantie betaald.

Betaalt een instantie uw huur? Dan worden eventuele tegoeden van de servicekosten ook overgemaakt op de rekening van de instantie.

Hoe verdelen jullie de servicekosten in mijn woongebouw?

Wij volgen het beleid van de huurcommissie voor het verdelen van de servicekosten. U kunt alle informatie vinden op de website van de huurcommissie.

Wie betaalt de servicekosten voor leegstaande woningen?

Wij betalen de servicekosten voor leegstaande woningen. Deze worden dus niet bij de overige bewoners van het gebouw in rekening gebracht.