Woning opleveren bij huuropzegging

Als u gaat verhuizen is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat. Hierover maakt u afspraken tijdens de voorinspectie.

Vraag en antwoord

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

U laat de woning leeg en schoon achter. Ook de tuin moet netjes zijn. Op het opnamerapport van de voorinspectie staan alle werkzaamheden vermeld die u moet uitvoeren voordat u de woning verlaat.
Meer informatie leest u in de folder huur opzeggen.

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Tijdens de voorinspectie heeft de opzichter verteld hoe u uw woning moet opleveren. Blijkt bij de eindinspectie dat u de afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening. Meer informatie leest u in de folder huur opzeggen.

Ik heb de huur opgezegd en nu gaan jullie een voorinspectie doen. Wat is dat?

Tijdens een voorinspectie loopt een opzichter samen met u door de woning. Hij vertelt wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. U ontvangt binnen drie werkdagen na uw huuropzegging een bevestiging van de voorinspectie. In deze bevestiging leest u ook wat de kosten zijn als u de afspraken niet nakomt. Meer informatie leest u in de folder huur opzeggen.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorinspectie. Wat kan ik doen?

Misschien is er iemand anders die namens u bij de inspectie kan zijn?
Kan er echt niemand aanwezig zijn? Dan kunt u de afspraak verzetten. Neem in dat geval op tijd contact met ons op.

Ik wil mijn sleutels later dan de afgesproken laatste huurdag inleveren.

Wilt u de sleutels na de laatste huurdag inleveren, dan zal de laatste huurdag (einddatum) verschoven moeten worden. Dit is niet in alle gevallen mogelijk. Wij bekijken of het mogelijk is de laatste huurdag te verschuiven. Dit betekent dat de betaling van de huur automatisch meeschuift. U betaalt huur tot en met de laatste huurdag.