Regelen bij mijn verhuizing

Bij een verhuizing komt veel kijken. Hier vindt u informatie om u op weg te helpen.

Vraag en antwoord

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

In de folder huur opzeggen leest u wat u allemaal moet regelen bij een verhuizing. Vergeet niet de verhuizing door te geven aan de gemeente en aan de belastingdienst wanneer u huurtoeslag ontvangt. Ook uw inboedelverzekering moet u op tijd opzeggen en / of wijziging doorgeven.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

U kunt spullen uit uw woning, zoals een laminaatvloer, aanbieden aan de nieuwe huurder. Gebruik hiervoor het overnameformulier. Schrijf alle spullen die door de nieuwe huurder worden overgenomen op dit formulier. Zet uw handtekening op het formulier en zorg ervoor dat ook de nieuwe huurder een handtekening zet. Als u de sleutels inlevert bij de opzichter levert u ook een kopie van het formulier in. Een eventuele vergoeding voor de over te nemen spullen regelt u onderling. Wierden en Borgen bemoeit zich daar niet mee.

Worden de spullen niet overgenomen? Dan verwijdert u alle spullen vóór de eindinspectie, zoals u met onze opzichter heeft afgesproken.

Wordt uw woning verkocht of gesloopt? Dan is overname meestal niet mogelijk. Bespreek dit op tijd met de opzichter.

Is er voor de einddatum geen nieuwe huurder bekend? Dan kunt u de spullen verwijderen. In overleg met de opzichter kunnen sommige zaken voorlopig blijven liggen. Als u de spullen alsnog uit de woning moet verwijderen dan ontvangt u bericht van ons.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe kom ik in contact met de nieuwe huurder?

Wij plaatsen uw woning op de website van WoningNet. We proberen dit zo snel mogelijk na de voorinspectie te doen. Een week na plaatsing wordt de rangorde bepaald en zal de woningzoekende die op de eerste plek is geëindigd een e-mail ontvangen. Uw naam, telefoonnummer en e-mailadres geven wij in deze e-mail door zodat de kandidaat contact met u kan opnemen voor bezichtiging. Wanneer u hier bezwaar tegen heeft dan kunt u dit bij ons aangeven als u de huur opzegt.

Moet ik een verhuizing doorgeven aan mijn inboedelverzekeraar?

Ja, geef uw verhuizing op tijd door aan uw verzekeraar. Vraag na of u ook dekking van de inboedelverzekering heeft tijdens de verhuizing. Dit is namelijk niet bij alle verzekeraars het geval.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

De meterstanden geeft u online door via de website van uw water- en energieleveranciers. U kunt hiervoor ook formulieren aanvragen. Regel dit enkele weken voor uw verhuizing en bewaar de meterstanden totdat u de eindafrekening heeft gekregen.